تحلیل ژئوپولیتیکی شبه جزیره بالکان و تأثیر آن بر امنیت اتحادیه-دانلود پایان نامه ارشد رشته جغرافیا
عنوان کامل پایان نامه :
بررسی ژئوپولیتیکی شبه جزیره بالکان و تأثیر آن بر امنیت اتحادیه اروپایی
قسمتی از متن پایان نامه :
فرهنگ سازی تکثر گرایی و رفتار دموکراتیک در منطقه:
با استفاده از ابزارهای دنیای مدرن و عصر ارتباطات و با بهره گیری از آموزههای فرهنگی مقبول مردمی میتوان اقدام به فرهنگ سازی و بسط تساهل و تسامح در منطقه نمود و با ارتقای فرهنگ عمومی مردم و ایجاد قبح برای رفتارهای قومیت خواهی و تشویق تکثرگرایی با جلب مشارکت نهادهای عمومی و مردمی میتوان گامی اساسی در جهت کاهش تنشهای منطقهای برداشت. در ین خصوص میتوان با پر رنگ کردن اشتراکات فرهنگی و ایجاد زمینههای مشترک علائق عمومی (نظیر تشکیل تیمهای مشترک ورزشی و غیره) به تعمیق روابط فیمابین پرداخت. در اجرای این راهبرد ضروری است تمامی طرفین مربوط به آن از افراط گرایان تبری بجویند.
اصلاح مرزهای بین دول محلی مستقر در بالکان:
ضروری است با بازنگری واقع گرایانه و با حضور و نظارت نهادی فرامنطقه ای و مورد اجماع تمامی دول محلی (نظیر اتحادیه اروپا و یا سازمان ملل) مناطق مرزی بین این دولتها با لحاظ سوابق زیست قومیتها و مذاهب در آن سرزمینها، منابع زیرزمینی، موقعیت ژئوپولیتیک و سایر موارد مشابه بازنگری گردد و با اصلاح این مرزها سعی در محو زمینههای تعارض را فراهم آورد.
تدوین منشوری دینی،قومی در منطقه توسط سیاسیون در قدرت و سران قومی و مذهبی مورد تأیید مردم:
در این راهبرد میبایست هر یک از قومیتها و مذهبهای دارای پیرو در منطقه منشوری را با محوریت نخبگان مورد اعتماد مردم تدوین نماید که تمامی آنها دارای اشتراکات معنایی در زمینه نفی نژادپرستی و نسل کشی، ضرورت وحدت ملی، لزوم توجه به اشتراکات فرهنگی و نظایر آن باشد و این منشورها به منزله میثاقی بین تمامی ملل مستقر در منطقه تبادل گردد و این منشور به عنوان منبع مشروعیت زایی و وفاق شناخته شده و جزئی اساسی از فرهنگ ملی منطقه گردد.
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
آیا موقعیت ژئوپولیتیکی منطقه بالکان بر امنیت اتحادیه اروپایی تأثیرگذار بوده است؟